🇳🇱 Oproep voor Nederlandstaligen! 🇳🇱

Aan alle Nederlandstaligen,

Het is ontzettend belangrijk om je bijwerkingen, inclusief de psychologische persisterende bijwerkingen, bij het Lareb te melden.

Helaas is het Post-Finasteride Syndroom bij veel zorgverleners nog onbekend en wordt het hierdoor ook niet herkend.
Juist deze erkenning en herkenning kan voor Post-Finasteride slachtoffers van levensbelang zijn omdat hierdoor de omvang van het probleem duidelijk wordt. Het gebeurt nu helaas nog te veel dat PFS patiënten zonder erkenning of herkenning huiswaarts keren en de moed verliezen.

Als de omvang van het probleem duidelijk wordt zal er ook vanuit de officiële instanties meer aandacht en geld komen voor onderzoek naar therapieën.

Helaas is er nu in de samenleving en medische wereld een tendens om psychologische klachten en periodes van somberheid af te doen alsof deze “bij het leven passen”. Zie bijvoorbeeld het artikel onderaan deze pagina van een van ons land’s meest vooraanstaande psychiaters.
Deze visie is voor PFS patiënten ontzettend schadelijk omdat wij daadwerkelijk een biochemische verandering hebben doorgemaakt die ten grondslag ligt aan onze psychologische klachten. Wij zijn dus niet de ‘normale’ patiënt met psychologische klachten maar wij worden toch vaak verkeerd als “depressief” aangeduid.

Meld daarom je bijwerkingen bij het Lareb! Samen staan we het sterkst.
Alvast dank!

4 Likes

Uiteraard geldt hetzelfde voor PSSD, PAS en alle anderen die door toedoen van een specifiek middel in deze situatie verzeild zijn geraakt!

Dank aan allen die al eerder dergelijke oproepen hebben gedaan!

1 Like

Your national flag is very confusing (Netherlands, Russia, France) :joy:, Let’s take action and believe that Europe is still a little more human than the United States. Maybe it will be taken seriously by the relevant departments